Ulrika Lundgren

Ulrika Lundgren

Klädhantverk

Jag designar, syr och stickar kläder och andra textila produkter. 

Allt sker i min ateljé i Ivarsbjörke stationshus, strax utanför Lysvik, några mil från Arvika.

Mina produkter kännetecknas av ren, enkel design med tydlig inspiration från gammal bondekultur blandat med sekelskiftesromantik.

Det är viktigt för mig att jobba miljömässigt hållbart. Jag använder bara naturmaterial, jag har väldigt få transporter och tillverkar kläder som ska hålla länge. Både stilmässigt och ur kvalitetssynpunkt. Min strävan är inte att sälja massor av kläder till dig. Vår konsumtion är redan överstyr. Min önskan är att du ska hitta favoritplagg, som du använder tills det är utslitet. Då lagas det och så kan du ha det många år till. ETT kvalitétsplagg istället för otaliga halvdana, från en lågprisbutik. Det tycker jag skulle kännas bra!

Mina tekniker är maskinstickning, sömnad, och textilmåleri. Jag gör dels mindre kollektioner, eller snarare grupper av kläder och dels tar jag emot beställningar. Oavsett ålder, kroppsform eller kön kan du få något som passar just dig. 

Jag har arbetat med klädsömnad och design sedan 2004 då jag tog examen från HDK Steneby. Parallellt med Lulan klädhantverk har jag även jobbat som tillskärare och sömmerska, framför allt på Västanå teater. Jag har även arbetat som lärare i maskinstickning och mönsterkonstruktion och jobbar idag som slöjdlärare på deltid. Alla väldigt roliga och givande komplement till mitt eget skapande.

"...enkel design med tydlig inspiration från gammal bondekultur blandat med sekelskiftesromantik."
Ulrika Lundgren kofta
Ulrika Lundgren textil
Ulrika Lundgren textil
Ulrika Lundgren

Ulrika Lundgren

Besöksadress: Ivarsbjörke station, Strand 46, 686 97 Lysvik
Telefon: 076-118 09 06
E-post: lulan@live.se
Hemsida: lulan.se
Instagram: @lulan.kladhantverk
Facebook: @lulan.kladhantverk