Therese Henner textil

Therese henner

Textil

Det textila hantverket, sömnad och trådtekniker har varit en del av mitt liv sedan barnsben. Intresset för hantverk, konst och kultur spirade ur ett genuint kunnande från tidigare generationer i min egen släkt, samt från den kulturbygd där jag växte upp.

Efter flera år med arbete och textila studier i Norge är jag åter bosatt och verksam i min hembygd Brunskog, Arvika. Min ateljé har jag nu i storstugan på Brunskogs hembygdsgård, en magiskt vacker plats som ger mig mycket inspiration.

"Jag gillar att utforska kontraster mellan tekniker och olika materialkvaliteter som ger fängslande texturer, både att se och känna på"

Under namnet SirLi skapar jag textilt konsthantverk och brukstextilier som på många olika sätt kan berika och förgylla vardagen, både för privat bruk och offentlig miljö. Det är handvävning som jag nu i huvudsak fokuserar på i mitt hantverk, men jag har ett brett intresse och skapar gärna i andra textila tekniker så som sömnad, broderi, virkning och stickning.

I mitt hantverk står variation av teknik och användning av naturliga och hållbara material starkt. Jag gillar att utforska kontraster mellan tekniker och olika materialkvaliteter som ger fängslande texturer, både att se och känna på. Inspiration hämtar jag från traditionella tekniker och mönster, naturens egna nyanser och former, strukturer och fenomen.

Therese Henner halssmycke i textil
Therese Henner dekorbelysning i textil
Therese Henner textilkuddar
Therese Henner

Therese Henner

Besöksadress: Storstugan, Brunskogs Hembygdsgård, Skutboudden 671 94 Brunskog
Telefon: 072 403 21 38
E-post: therese.henner@gmail.com
Facebook: @Sirli Textil
Instagram: @sirli_textil